Axel Hensen

Axel Hensen

Axel Hensen

"Goed design heeft twee vereisten: functionaliteit en esthetiek."

Axel Hensen

Designer

Bij het zien van een goed design maakt Axel's hart een klein sprongetje. Dat sprongetje bevalt hem wel, dus dacht hij: waarin ga ik zélf geen goede designs maken?

Axel kwam voor het eerst in aanraking met design op de middelbare school. Op vrijdagmiddag maakte hij radio met een stel vrienden, en daar moest promotie voor worden gemaakt. Die eerste kennismaking smaakte meteen naar meer. Hij ging door met posts, banners, en uiteindelijk zelfs complete websites.

Toen Axel voor zijn studiekeuze kwam te staan, was deze vrij snel gemaakt: ICT & Media design it is. Op deze opleiding maakte hij kennis met verschillende facetten uit het vakgebied: ontwerp, strategie, communicatie, concepting, user experience en user centered design en natuurlijk programmeren.

Dat laatste, programmeren, is dan ook iets wat Axel erg graag doet. Hij bouwt graag zijn eigen prototypes, om te testen of met het ontwerp ook de gestelde doelen bereikt worden.

Tijdens zijn studie is hij al vroeg in aanraking gekomen met verschillende grote opdrachtgevers, en heeft samen met hen aan verschillende projecten gewerkt. Uit deze ervaring weet Axel dat de beste resultaten bereikt worden door actief samen te werken. Actief meedenken en experimenteren is hierin cruciaal.

Pas als iedereen een glimlach op zijn gezicht heeft, krijgt Axel die ook. Máár: of iets écht succesvol is moet blijken uit tests en keiharde resultaten.