Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Instagram is geliefd onder jongeren. Daar zijn de meeste bedrijven in Nederland inmiddels ook achter. Maar hoe krijg je eigenlijk meer volgers op Instagram wanneer jouw merknaam minder bekend is? Bekijk onze 4 belangrijkste tips!

1.      Gebruik goed beeldmateriaal

Veruit de belangrijkste reden waarom mensen een bedrijf gaan volgen, is de content die op de pagina wordt gedeeld. Goed beeldmateriaal is dus super belangrijk. Voordat iemand overgaat tot het volgen van je pagina, bekijkt deze persoon vaak de laatste 10 foto’s die zijn geplaatst. Wees dus relevant, inspirerend én uniek. Bied foto’s en content aan die past bij de uitstraling van je bedrijf.

Extra Tip: Maak gebruik van een inhaakkalender

Met behulp van de inhaakkalender kun je in één oogopslag zien op welke dagen jij kunt inhaken en kun je direct aan de slag met je contentplanning. Op deze manier ben je het hele jaar door relevant. Benieuwd? Download dan gratis onze inhaakkalender!

2.      Volg relevante gebruikers

Een handige manier om aan volgers te komen is door het volgen van andere accounts. Zorg ervoor dat je personen gaat volgen die relevant zijn voor jouw business. Het leuke aan Instagram is dat je deze volgers eenvoudig kunt opzoeken. Dit kun je doen via de mobiele app van Instagram. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij die concurrent met duizenden volgers.

Door personen te volgen die reageren op foto’s van je concurrent weet je twee dingen zeker: Je volgt nu een persoon die jouw business naar alle waarschijnlijkheid óók leuk vindt. Daarnaast volg je nu een persoon die actief is op Instagram. Niet onbelangrijk.

Op deze manier zorg je er namelijk voor dat niet alleen het volgersaantal toeneemt, maar ook je engagement. Grote kans dat deze personen ook jouw foto’s leuk gaan vinden en misschien wel reageren. Hiermee sla je dus twee vliegen in één klap.

 Volg personen die de concurrent leuk vinden.

 

3.      Like én reageer! Wees actief

Wil je geen hele waslijst aan gebruikers die jij volgt, dan kun je altijd nog kiezen voor het ‘liken’ van foto’s van personen. Onder de zoekbalk zie je berichten die jouw volgers leuk vinden. Dit zijn populaire berichten onder jouw volgers. Zo zie je wat er onder jouw volgers speelt.

Het gebruik van hashtags is populair onder Instagram gebruikers. Zoek zelf eens naar bepaalde hashtags die voor jouw bedrijf relevant zijn. Zo kun je personen volgen die deze hashtag gebruikt hebben. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te reageren onder een bericht bij personen met een openbaar account. Dit kost weliswaar meer tijd, maar is ook effectief!

 

Gebruik relevante hashtags bijvoorbeeld: #voetbalschoenen als je deze verkoopt.

Meer omzet dan ooit uit je Instagram campagnes?

De Social Advertising 101 is dé onmisbare hub voor winnende campagnes op social media. Met recente statistieken, tips, en meer!

Download nu!

4.      Instagram followers kopen

Op diverse internetsites kun je Instagram followers kopen. Handig, zou je denken. Wij raden het ten strengste af. Natuurlijk is het leuk om een grote groep volgers te hebben, echter is het wel zielig als deze duizenden volgers jou maar een aantal ‘likes’ opleveren. Dit kan schadelijk zijn voor je reputatie en autoriteit. Volgers die wél geïnteresseerd zijn zullen met een scheef gezicht jouw account bekijken. Bovendien, deze nep-accounts zijn echt niet geïnteresseerd in jouw business, weggegooid geld dus! 

 

Als je toch geld wilt uitgeven aan Instagram, kies er dan voor om te adverteren. Hiermee kun je op zoek gaan naar nieuwe volgers, die passen binnen jouw gewenste doelgroep. De targeting mogelijkheden zijn hetzelfde als bij Facebook, en dus ontzettend uitgebreid. Adverteren via Instagram is veel relevanter dan het simpelweg kopen van volgers die niet passen bij je doelgroep. Uiteindelijk wil je toch dat mensen je posts leuk vinden, en dat zal alleen zo zijn als je de juiste doelgroep bereikt. 

Veel succes met deze handige tips!

Lees meer over