Meike Jentjens

Meike Jentjens

Meike Jentjens
"Twee ogen zien meer dan één."

Meike Jentjens

Copywriter

Van jongs af aan was het duidelijk wat Meike zou gaan doen als ze later groot zou zijn: verhalen vertellen en opschrijven. Het begon met fonetisch songteksten overschrijven en groeide door naar het maken van hele kinderboeken, die heel haar klas dan moest lezen. Met een studie richting Communicatie en later richting Journalistiek, werd het Meike duidelijk dat er ook professioneel geschreven kon worden. 

Haar loopbaan begon met het tikken van simpele SEO-teksten, later pakte ze de hele marketing- & communicatiestrategie van een mediabureau op. Meike werkt nu ook als muziekjournalist, op de redactie leert ze de kneepjes van het vak. Hierdoor spreekt ze mensen van over heel de wereld en mag ze hun unieke verhalen onder woorden brengen. Dat is dan ook haar grootste passie: verhalen doorgeven. Voor een goed verhaal is dus ook nieuwsgierigheid nodig, een enorme drive om elk detail te leren kennen. Door verbanden te leggen ontstaat er dan een creatief proces, waar Meike helemaal in thuis is. 

Bij Fingerspitz is Meike copywriter, een functie waarin ze haar talent nog verder kan ontwikkelen. Als ze niet aan het werk is, houdt ze van concerten en festivals bezoeken, of een lekker potje boksen in de gym.