Daan Hünen

Daan Hünen

Daan Hünen

"Hoe goed je concept ook is, zonder goede vormgeving komt de boodschap niet over. Dit is de reden waarom goed design zo belangrijk is. Ook online!"

Daan Hünen

Designer

Creativiteit bepaalt voor maar liefst 47% het succes van een advertentie. Meer dan bijvoorbeeld targeting en strategie. Daarom hebben we Daan: de man die de visuele uitingen van alle campagnes naar het volgende niveau tilt.

Daan is een echte Zeeuw. Hij is 24 jaar en studeert momenteel Communicatie & Multimedia Design op het Avans in Breda. Voordat hij naar de Parel van het Zuiden kwam, heeft hij de opleiding Mediavormgeving afgerond in zijn geboorteplaats Vlissingen.

Al op jonge leeftijd was Daan de creatieve duizendpoot van de groep. Nu is het tijd voor het echte werk: de benodigde skills in Photoshop en Illustrator heeft hij inmiddels. Tijd dus om die creativiteit goed om te zetten in het grafisch vormgeven van alle denkbare media-uitingen.

Daarom is Daan meer dan een grafisch vormgever. "Als je jezelf een ontwerper noemt, vind ik dat de waarden van de opdrachtgever in gedachten moet houden bij alle keuzes die je maakt. Je behoeften moeten aansluiten bij die van de opdrachtgever. Toch wordt er ook regelmatig advies gevraagd; wat is nou écht mooi? Wat werkt nou écht goed? Ook dat hoort bij vormgeven." Dat maakt het uitdagend, maar volgens Daan niet minder leuk. Integendeel!

Wanneer Daan niet in de Adobe-pakketten gedoken zit, ligt hij op de bank een Netflix-serie te kijken ("Heb je Breaking Bad al gezien Pff, zó goed!"), speelt hij een spannende game of loopt hij rond op een feestje of een festival. Verder experimenteert Daan graag in de keuken, leest hij informatieve boeken of is hij op expeditie naar nieuwe muziek.