Bel ons: +31 (0)76 763 06 00
Social media monitoring

Benieuwd hoe de klant ├ęcht over jou denkt? Door te luisteren op social media kom je erachter wat ze van je vinden. Met social media monitoring tools analyseer je wat er over je bedrijf wordt gezegd.

Social monitoring doen we voor

  • Notenboom
  • AA Drink

De voordelen van social media monitoring

  • Weten hoe je doelgroep nu écht over je denkt
  • Je achterhaalt echt alles, veel meer dan via zoekmachines
  • Je kunt direct actie ondernemen
  • Fans waarderen de persoonlijke benadering
  • Je kunt schade herstellen en inspringen op positieve berichten

Social media monitoring: gevaar of kans?

Het doel van social media is om dingen met elkaar te delen. Dagelijkse gebeurtenissen, foto’s en nieuws, maar ook ervaringen. Meningen. En die delen social media gebruikers veelvuldig. Over jouw bedrijf wordt ongetwijfeld ook gesproken. Maar wat wordt er eigenlijk precies gezegd? Zijn de meningen positief of negatief? Social media lijkt soms gevaarlijk, want slecht nieuws rijkt enorm ver. Maar wie slim is, draait het juist om. Door je bewust te zijn van de ervaringen en meningen van je doelgroep, kun je je bedrijf verbeteren. Je kunt je onderscheiden. Niet alleen online, maar ook in je winkel, op kantoor, in de omgang met je klanten, in de dagelijkse realiteit.

Hoe werkt social media monitoring?

Het monitoren van social media doen we via een speciaal daarvoor ontwikkelde tool. Hiermee kunnen we alle kanalen in de gaten houden: websites, fora en social media platforms. We checken continu of er wordt gesproken over jou, je bedrijf of je merk. En houden bij wát er precies wordt gezegd. Is dat positief of negatief? Welke media of gebruikers hebben de grootste invloed hierin? Is het nodig om hierop in te springen? Via community management kunnen we vervolgens de dialoog aangaan en eventuele problemen oplossen. Belangrijke voorvallen melden we meteen aan je. En indien gewenst rapporteren we maandelijks alle bevindingen.

Meer over social media?

Bij Fingerspitz schrijven we veel over online marketing, waaronder over social media. Lees meer over het laatste nieuws, de beste kennis en tofste experimenten over social media op ons social media marketing blog!

 

Zijn jouw klanten tevreden?

Is er ruimte voor verbetering? Of weet je eigenlijk niet hoe mensen over je denken? Neem contact met ons op en vraag ons om een eerste onderzoekje.