Bel ons: +31 (0)76 763 06 00
SEO copywriting

De teksten op je website worden niet goed gelezen. Content die prettig is om te lezen wil je goed vindbaar maken, zodat ze hoog scoren in de zoekmachines. Dat bereik je met SEO copywriting.

Wij schrijven content voor

  • Constamed
  • Keukendepot - Marktplaats

SEO copywriting: wat zijn de voordelen?

  • Geschikte teksten voor jouw bedrijf, branche en doelgroep
  • Juist gebruik van keywords
  • Je website wordt beter vindbaar
  • Hogere ranking in zoekmachines
  • Meer bezoekers, leads en conversies

De juiste taal, de juiste woorden

Zodra je een goed beeld hebt van wat de belangrijkste keywords voor jouw website zijn - bijvoorbeeld dankzij de resultaten uit het adviesrapport - is het tijd om aan de slag te gaan met het schrijven van content die aansluit bij de zoekopdrachten van jouw doelgroep. Dat noemen we SEO copywriting.

Bij het schrijven van de teksten, het creëren van content, verdiepen we ons in jouw bedrijf, je product of dienst, de branche, de doelgroep en het onderwerp. We brengen de juiste structuur aan, gebruiken geschikt jargon en een tone of voice die bij jou past. Onze teksten zijn begrijpelijk en stimuleren de lezer om tot actie over te gaan. Goed voor je conversie! Bovendien zorgen we ervoor dat de tekst lekker leest op een scherm. En verschijnt jouw website ook op tablet en mobiel? Dan houden we daar ook rekening mee.

Juist gebruik van keywords

SEO teksten zijn niet zomaar teksten. Ze dragen bij aan de zoekmachine optimalisatie, en moeten daar ook op aangepast worden. We starten met een zoekwoordenanalyse, waarbij we onderzoeken met welke woorden de doelgroep je website probeert te vinden. Zodra we de juiste keywords te pakken hebben, is het van belang ze op de juiste manier, op de juiste plaatsen in de tekst te verwerken. De gebruiker blijft hier uiteraard wel centraal staan. Want eindeloos spammen met zoekwoorden wordt niet meer getolereerd. En het leest ook niet zo lekker. Dus houden we altijd de juiste balans.

Meer over zoekmachine optimalisatie

Bij Fingerspitz krijgen we geen genoeg van online marketing. We zitten dan ook continu bovenop de laatste trends, nieuws, ontwikkelingen en strategieën. Die kennis delen we graag met jou.

Lees ons SEO blog!

Wil je jouw teksten SEO proof maken?

Daar zijn onze copywriters super goed in. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met schrijven. Natuurlijk leveren wij dan de juiste keywords en SEO copywriting instructies bij je aan. Ben je er nog niet helemaal uit? Stel je vraag aan ons!