Bel ons: +31 (0)76 763 06 00
Mouse tracking

Je wilt weten hoe jouw websitebezoekers navigeren, zodat je weet waar er geklikt wordt. Is er onnodige afleiding of vindt de bezoeker direct wat hij of zij zoekt? In het laatste geval is dat natuurlijk gunstig voor je conversie. Klikgedrag onderzoek je door middel van een betrouwbare mouse tracking analyse.

Wil jij dat ook?

  • JB transparant
  • Constamed

De voordelen van mouse tracking

  • Heatmaps geven je inzicht in klik- en navigeergedraag
  • De gebruiksvriendelijkheid van je website komt aan het licht
  • Bezoekers weten niet dat ze proefpersoon zijn
  • In combinatie met demografische gegevens zeer leerzame informatie
  • Het resulteert in concrete verbeterpunten voor conversie optimalisatie

Wat is mouse tracking?

Mouse tracking onderzoek geeft je inzichten in echt gebruikersgedrag. Click heatmaps zijn het resultaat: een weergave van je webpagina met daar overheen visueel weergegeven waar vaak of minder vaak op wordt geklikt. Als je demografische kenmerken van je proefpersonen meeneemt in je analyses, krijg je een duidelijk beeld van de gebruiksvriendelijkheid van je website. De kracht van dit type onderzoek is dat proefpersonen niet weten dat ze getest worden. Je krijgt dus altijd natuurlijk gedrag te zien.

Hoe gaan we te werk?

Bij een mouse tracking onderzoek verdiepen we ons eerst in jouw bedrijf, website, online doelstellingen en strategie. Wat is het gewenste gedrag? Waar zouden bezoekers idealiter op klikken? Vervolgens gaan we door naar de test. Om click heatmaps te maken, moet er eerst een stukje specifieke code in je website geïmplementeerd worden. Daarna kan de data worden verzameld. De resultaten analyseren we uitvoerig en rapporteren we aan jou. We laten je graag zien waar vaak op wordt geklikt, welke elementen over het hoofd worden gezien en op welke punten je website verbeterd zou kunnen worden.

Iets voor jou?

Wij investeren altijd een uurtje om de mogelijkheden voor je te onderzoeken. Laat ons weten wat je vraag is, dan maken wij tijd vrij om je te helpen.