Bel ons: +31 (0)76 763 06 00
Linkbuilding

Je staat lager in Google dan de concurrentie. Hogere posities zijn noodzakelijk op relevante zoektermen. De organische resultaten verbeteren doe je met link management. Link management versterkt jouw positie in Google.

Linkbuilding: wat zijn de voordelen?

  • Linkmanagement en linkbait zijn zeer effectieve methoden voor het opbouwen van autoriteit
  • Je komt hoger in de organische, niet-betaalde zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing
  • Je trekt meer bezoekers naar je website die zoeken naar pagina's zoals die van jou
  • Het blijft ook op de lange termijn goed werken
  • Meer bezoekers leidt tot meer leads, verkopen en andere conversies

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het bouwen van een groot netwerk van links naar je site. Het houdt ook in dat je pagina’s binnen je eigen site naar elkaar laat verwijzen. Zo kun je extra veel waarde toekennen aan de belangrijkste pagina’s, bijvoorbeeld pagina’s die moeten converteren.

Je kunt anderen ook triggeren om uit zichzelf naar je site te linken, door middel van linkbait. Linkbait is het plaatsen van aansprekende content, zoals een foto, video, infographic of blogartikel, dat anderen uit zichzelf gaan delen. Dat werkt vooral erg goed in combinatie met social media.

Effectiviteit staat op één

Linkbuilding is zeer effectief, maar een nauwkeurig en omvangrijk proces. Zoekmachines hechten namelijk niet alleen waarde aan het aantal links, maar juist ook aan de kwaliteit van de links en de relevantie ervan. Het heeft dus geen zin om honderden links op irrelevante sites te plaatsen. Het gaat erom de juiste verbindingen te maken.

Het effect van goed linkmanagement

Slimme en effectieve linkbuilding heeft allereerst een effect op twee belangrijke factoren:

  • Domein autoriteit: een score die Google geeft aan de autoriteit van je gehele domein.
  • Pagina autoriteit: een score die Google geeft aan de autoriteit van de specifieke website waar je backlinks naartoe verzameld.

Bij beide scores is de domein autoriteit de score die het zwaarst weegt. In principe geldt: hoe meer waardevolle backlinks naar je domein, hoe hoger je autoriteitsscores. Door middel van slimme tools van Moz kunnen je scores worden berekend.

Beginnen met linkbuilding

Echter is linkbuilding een omslachtig proces dat erg moeilijk te pijlen is. En dat terwijl het toch wel heel belangrijk is voor een goed resultaat.

We nemen het je graag uit handen. Linkbuilding is één van de vele SEO diensten waar Fingerspitz je bij kan helpen. Wil je weten hoe wij denken over slim linkmanagement, en hoe we dat voor jou kunnen aanpakken? Kom eens langs!

Enthousiast geworden over linkmanagement?

Laat onze SEO specialisten dan je linkmanagement verzorgen en ervaar wat het met je online vindbaarheid doet. Wil je toch eerst nog wat meer informatie?