Online marketing nieuws - januari 2019

 

Dit is het #lunchalarm!

De eerste maandag van de maand, klokslag 12:00. Voor gewone stervelingen klinkt het luchtalarm. Maar jij hoort het #lunchalarm!

Het recept? Simpel. Terwijl jij lekker een broodje eet, een eitje bakt of nog een cracker smeert, slingeren wij dit bulletin online (video + blog) waarin we de vijf belangrijkste online marketing nieuwtjes van afgelopen maand met je delen. Want de industrie gaat zó snel; de kans dat je iets belangrijks mist, is best wel groot.

 Mis niets meer. Meld je aan voor het #lunchalarm via WhatsApp! Voeg (0)76 763 06 00 toe aan je adresboek, of klik hier en zeg 'Start'.


 

Responsive Search Ads verlaat bèta

Steeds meer adverteeraccounts in Google Ads hebben de beschikking over Responsive Search Ads. Dit nieuwe type tekstadvertentie toont tot 3 kopregels in plaats van 2, en 2 beschrijvingen in plaats van 1. Je kunt maximaal 15 kopregels toevoegen, waardoor de mogelijkheden om te testen eindeloos zijn.

Click-to-WhatsApp advertenties op Facebook

Binnenkort beschikbaar: advertenties waarmee gebruikers direct de dialoog aangaan met je organisatie, maar dan via WhatsApp in plaats van Messenger. De vereisten hiervoor: een WhatsApp Business-account, welke is verbonden met je Facebookpagina.

Bieden op conversies in Google Display Network

Een nieuwe biedstrategie binnen Google Ads voor slimme display-campagnes: betalen per conversies. Voor accounts die conversietracking aan hebben staan en meer dan 100 conversies realiseerden in de afgelopen 30 dagen, is de nieuwe biedstrategie al beschikbaar.

Deals & kortingscodes in onderwerpsregels in Gmail

Met een simpel stukje code voeg je nu een opvallende deal of kortingscode toe aan de onderwerpsregel van je e-mails. Deze extra’s zijn zichtbaar in het Promotions-tabblad van Gmail-gebruikers.

Chatten met klanten via Google Mijn Bedrijf

Klanten die je bedrijf vinden via Google Maps, kunnen via de Berichten- of SMS’en-functie direct met je chatten. Je moet de functie nog wel even activeren via de Google Mijn Bedrijf-app, beschikbaar voor iOS en Android.

Online marketing nieuws via WhatsApp? 

Ontvang het #lunchalarm iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur via WhatsApp!

  • Voeg (0) 76 763 06 00 toe aan je adresboek, en stuur 'Start', of:
  • Klik hier!